(Tri)Decalog de Alegeri pentru o stare de bine (I)

(Tri)Decalog de alegeri? Poate că te intrebi ce înseamnă asta. Păi,….. înseamnă zece grupări de câte trei alegeri pe care le consider valoroase și despre care cred că ne pot conduce spre atingerea stării de bine. Și mai îmseamnă ca te invit să călătorim împreună cale de zece articole pe această temă. Aș vrea să-ți mai spun ceva, ca și răspuns la o altă întrebare pe care cred că s-ar putea să ți-o pui la un moment dat : ordinea alegerilor nu este câtuși de puțin importantă. Important este altceva: conținutul alegerilor, adaptarea lor la nevoile personale și….. punerea lor in practică. Începem?

Deci:

1.1. Alege sa trăiești în prezent.

Momentul prezent, de AICI si ACUM este miraculos. Singurul moment în care suntem și putem face, Doar că noi Oamenii suntem ființe ciudate. Nemulțumiți de cum arată , de ce ne oferă și mai ales de cum ne simțim în acest prezent, alegem să devenim călători în timp. În timpul personal. Știm că nu este încă posibilă călătoria în timp, bineînțeles. Dar, cu toate astea, alegem să plecăm din prezent, lipsind, absentând din propria viață. O parte a noastră (corpul ) rămâne în continuare aici, in prezent, dar mintea noastră colindă , fiind mai mereu in altă parte: fie în trecut, fie în viitor. Trecutul însă deja a fost, nu poți face nimic în privința lui, mă refer la a-l schimba; de fapt poți face ceva, poți să-l accepți că a fost așa cum a fost, poți să te împaci în sfârșit cu el, poți să iei din el experiența pe care ți-a adus-o, dar atât. Cât despre viitor, el încă nu a sosit….  Singurul moment pe care il ai cu adevărat, și în care poți să faci lucrurile să se întâmple, este momentul prezent. Bucură-te de el, construiește, plantează semințele acelui viitor pe care ți-l dorești.

1.2.Alege sa te porți frumos, tu cu tine

Dacă ai avea un prieten bun, care s-ar purta cu tine fix, dar știi, fix în felul în care tu însuți te porți cu tine câteodată, mai ales în momentele acelea în care nu ești foarte multumit de tine insuți? Dacă ai avea un astfel de prieten, ce crezi, cât timp l-ai păstra pe lista ta de prieteni?  Gândește-te la asta…Și mai gândește-te și la faptul că felul în care ne purtăm noi cu noi, reprezintă un etalon și un model pentru purtarea celorlalți. Dacă noi nu ne iubim pe noi înșine și nu  ne respectăm, cum ar putea să o faca un altul în locul nostru?

1.3.Alege să dai o șansă reală ideilor și viselor tale.

Nu-ți pot garanta 100% că vei reuși, și nu o poate face nimeni, dar pot să te asigur că dacă nu încerci nimic, nu ai cum sa reușești. Pe de altă parte, dacă încerci să-ți împlinești visele, ai doar de câștigat… Fie reușești, și asta este super- fix ceea ce ți-ai dorit, fie nu, și atunci, … înveți din ceea ce ai încercat, acumulezi experiență, și asta îți sporește șansele de reușită pentru următoarea încercare. În ambele variante – ești în câștig. Viața reală este mai puțin despre a primi o șansă, și mai mult despre a-ți da o șansă. Vrei sa fii spectatorul propriei vieți sau actorul ei principal? De tine depinde ce rol îți alegi, pentru că în acest caz, tu ești cel care repartizează rolurile.

Ți-am spus mai sus că ordinea alegerilor nu este câtuși de puțin importantă și că important este altceva: conținutul alegerilor, adaptarea lor la nevoile noastre și….. punerea in practică. Deci, ce zici? Incepem? Da? – Suuuper! Cu ce? Și mai ales, …..de cand?

One Comment on “(Tri)Decalog de Alegeri pentru o stare de bine (I)

  1. Bună seara sunt bucuroasă să vă urmăresc

Leave a Reply

Discover more from Dincolo de Eu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading